Naš moto je da učimo od boljih, svoje iskustvo i znanje dijelomo s drugima i da idemo u korak s vremenom.
Provjeren kvalitet koji traje već 30 godina. Brko d.o.o.

BRKO d.o.o.

Firma „BRKO“ d.o.o prvobitno je nastala 1989 godine kao „BRKO“ autolimarska-lakirerska s.z.r. Prnjavor-Donji Smrtići JIB 45032460001 sa pretežnom djelatnošću održavanje i opravka motornih vozila -50.200.
U to vrijeme radnja je poslovala u jednoj radionici zapošljavajući osim vlasnika još dva kvalifikovana radnika.

Vremenom, obim i opis posla se mijenjao i prvobitna radionica je postala savremena lakirerska komora sa mogućnostima obavljanja svih lakirerskih poslova uz mikser za miješanje boja i ostale potrebne opreme.

Do danas naša firma je ostvarila uspješnu saradnju sa vodećim brendovima iz oblasti metalske industrije.

Osim činjenice da smo bez prekida radili od osnivanja, ostajući likvidni i u uslovima teških ekonomskih kriza, od većih poslovnih uspjeha navodimo uspostavljanje saradnje sa njemačkom firmom DSM Decauh iz Minhena, 2003. godine.

Ovim potezom se naše poslovanje orijentisalo prema Evropskoj Uniji bazirajući se osim lakirerskih poslova na automobilima i na druge lakirerske poslove.

Iz razloga obimnijeg i praktičnijeg poslovanja firma se 29.4. 2010. godine preregistruje u „BRKO“ društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju, trgovinu i usluge ,Prnjavor- skraćeno „BRKO“ d.o.o. sa sadašnjim JIB brojem.
Na ovaj način smo proširi djelatnosti kojima se bavimo i uspješno nastavili svoje poslovanje.

Od nekadašnje osnovne djelatnosti, posao se proširio na oblasti: limarskih ,bravarskih poslova,obrada i zavarivanje čelika,aluminijuma,inoxa, te plastifikacija svih vrsta metala.

Danas poslujemo u moderno opremljenom radnom prostoru površine 1000m2 sa savremenom opremom za plastifikaciju :GEMA, i WAGNER.
Uslugu plastifikacije vršimo u svim dostupnim Ralovima proizvodjača: TIGER,AKZO NOBEL,AXALTA,IGP,PPG,JOTUN i dr.

Godinama uspješno poslujemo sa evropskim firmama:DIGITAL ELEKTRONIK,ANTON PAAR,IMACO SYSTEMTECHNICK, i sa domaćim firmama u BiH i RS.

Plastifikacija metala

Raspolažemo širokim spektrom boja (radimo po RAL karti), vodećih svijetskih proizvođača (IGP, TIGER, AXALTA, INTERPON, JOTUN i drugi po zahtjevu). Imamo veliki izbor tipova boje (glatka mat, glatka sjajna, razni niva hapavosti), dvobojne (srebreno-crna, zlatno-crna, crveno-crna…)

Bravarski radovi

Vršimo izradu svih vrsta metalnih konstrukcija, manjeg i većeg stepena složenosti, ovisno o zahtjevu klijenta.

Mašinska obrada

Vršimo sve vrste mašinskih usluga. (glodanje, brušenje, bušenje, urezivanje navoja…)

Hemijska obrada metala

Za odmašćivanje i zaštitu od korozije koristimo preparate SURTEK.